De grafieken in mijn app tonen een vermogen dat niet overeenkomt met het aantal W aan zonnepanelen op mijn dak. Hoe komt dit?

Het maximale vermogen dat wordt weergegeven in de app is afhankelijk van verschillende factoren.

  • De nominale capaciteit van je zonnepanelen vertegenwoordigt een maximale waarde onder ideale omstandigheden. In de praktijk wordt dit zelden bereikt vanwege variabelen zoals de invalshoek van de zon, temperatuur en mogelijke schaduw. 
  • Ook de capaciteit van je omvormer speelt een rol. Als je omvormer bijvoorbeeld een maximale capaciteit heeft van 5000W, zal je nooit meer dan dat in de app zien, ongeacht de capaciteit van je zonnepanelen. 
  • Overdimensionering kan ook van invloed zijn. Wanneer je meer zonnepanelen hebt dan je omvormer kan omzetten, spreken we van overdimensionering. Dit is vooral handig in de winter om tijdens de korte dagen toch het maximale rendement te halen. 

Als je twijfels hebt over de opbrengst, is het handig om dit te laten controleren door een medewerker van de technische dienst. Stuur een e-mail naar info@mrgroup.be met vermelding van het type omvormer. Vergeet niet je naam, adres en telefoonnummer door te geven, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen. 

Balk_boven

Geen antwoord op jouw vraag gevonden?

Heb je andere vragen of heb je nog geen zonnepanelen met thuisbatterij? Neem dan gerust contact met ons op via info@mrgroup.nl.

Onze collega's staan steeds voor jou klaar met een persoonlijk advies.

Wil je weten wat jij kan verdienen met zonnepanelen?

Balk_onder
Balk_onder

Hoeveel verdien jij met zonnepanelen van MR Solar?

MR Solar

Zinkstraat 5
4823AD Breda

info@mrgroup.nl
https://mrsolar.nl/

 

Overige informatie

Vennootschap: MR Group BV
Maatschappelijke zetel: Zinkstraat 5 4823AD Breda

BTW nr: KVK 76511308

 

Social