Kies de juiste zonnepaneleninstallateur met deze tips.

MRSlogan
Home » Kies de juiste zonnepaneleninstallateur met deze tips.

Kies de juiste zonnepaneleninstallateur met deze tips.

Ben je er klaar voor om een beslissing te maken en om met verschillende leveranciers en installateurs te praten? Wil je deze beslissing niet enkel laten afwegen op prijs? Dan delen wij, MR Solar, graag onderstaande checklist met jou, zodat je goed voorbereid een weloverwogen beslissing kan maken. 

 

1) BTW

Sinds kort gelden nieuwe btw-tarieven en verschillen deze per product of dienst. Op de arbeidskosten voor isolatie geldt namelijk een btw-tarief van 9%, terwijl op de materiaalkosten 21% btw wordt gerekend. Tegelijkertijd gelden er op zonnepaneleninstallaties 0% btw. Let daarom goed op dat de materiaalkosten en arbeidsuren afzonderlijk in de offerte vermeld staan.

2) Certificering

Check de certificering van het bedrijf: geldt die ook voor het onderdeel waar jij een offerte voor opvraagt? Dat een bedrijf (bijvoorbeeld) een certificering heeft voor warmtepompen, betekent niet dat ze ook gecertificeerd zijn voor het plaatsen van zonnepaneleninstallaties.

3) Kosten specificatie

Zijn de werkzaamheden en eventuele meerkosten goed beschreven? Het is vervelend als je achteraf wordt geconfronteerd met kosten waar je niet op had gerekend.

4) Garantie

Krijg je informatie over de garantie op de werkzaamheden, het materiaal, de installatie, het product of een combinatie van eerdergenoemde? Zo zijn er partijen die enkel fabrieksgaranties verlenen en partijen die garantie bieden op de totale installatie en eventuele (onvoorziene) schades. Check ook hoe lang die garantie geldig is.

5) Kies een vakkundig specialist

Kies altijd voor een vakbekwame leverancier. Het is namelijk belangrijk dat de producten goed worden geïnstalleerd. Daarmee heb je de beste stroomopbrengst, voorkom je schade, aan bijvoorbeeld de dakconstructie, en gaat het systeem minder snel kapot. 

Kleine, lokale, partijen hebben vaak een scherpere prijs of kunnen sneller aan de slag. Helaas komt het vaak voor dat deze partijen geen lang bestaansrecht hebben. Grote, landelijke, partijen zijn iets duurder, maar bestaan al vaak langer en tonen op die manier hun betrouwbaarheid. 

6) Collectief

Het is interessant om te kijken of meerdere mensen in jouw buurt zonnepanelen willen (veel bedrijven geven in dat geval korting). Het kan ook handig zijn om aan een collectieve actie mee te doen (zaken als prijs, kwaliteit en garanties zijn dan meestal al goed uitgezocht).

7) Vrijblijvend adviesgesprek

Vraag altijd om een vrijblijvend adviesgesprek en vrijblijvende offerte. Kies altijd voor een bedrijf dat bereid is persoonlijk langs te komen om een accurate analyse te maken van uw woning/pand. Hierdoor heb je de zekerheid dat de offerte gebaseerd is op maatwerk.

Hoeveel kan jij met de zon verdienen?

MR Solar - ontzorging

Onze vestigingen

MR Group Nederland

Vestiging Breda
Zinkstraat 5
4823AD Breda
Tel: +31 (0)85 808 10 68
E-mail: info@mrgroup.nl

MR Solar Antwerpen

Vestiging Merksem
Vaartkaai 52 B1
2160 Merksem
Tel: +32 (0)3 501 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar West-Vlaanderen

Vestiging Kortrijk
Pluim 7
8550 Zwevegem (Kortrijk)
Tel: +32 (0)56 90 00 00
E-mail: info@mrgroup.be

MR Solar

Zinkstraat 5
4823AD Breda

info@mrgroup.nl
https://mrsolar.nl/

 

Overige informatie

Vennootschap: MR Group BV
Maatschappelijke zetel: Zinkstraat 5 4823AD Breda

BTW nr: KVK 76511308

 

Social