Thuisbatterij kopen?
Uitstekend idee in combinatie met zonnepanelen!

MRSlogan
Solax_afbeelding

Wil je een thuisbatterij kopen om het zelfverbruik van je zonnepanelen op te drijven? Doen! Zeker met het verdwijnen van de terugdraaiende teller betaalt deze uitstekende investering zich bijzonder snel terug. Nadien geniet je elke maand van een mooie winst op je elektriciteitsfactuur. Met een thuisbatterij sla je jouw zelfopgewekte elektriciteit op totdat je deze op een ander moment nodig hebt. Zeker in combinatie met een warmtepomp of een laadpaal bieden thuisbatterijen een bijzonder hoog rendement. Wacht niet met het kopen van een thuisbatterij, nog tot 2024 geniet je van interessante Vlaamse premies.

Waarom een thuisbatterij kopen?

Door het verdwijnen van de terugdraaiende teller, dreigt een belangrijk voordeel van zonnepanelen verloren te gaan. Gelukkig nam de ontwikkeling van thuisbatterijen de afgelopen jaren een hoge vlucht.

1. Met het verdwijnen van de terugdraaiende teller kan je het openbare elektriciteitsnet niet langer als ‘buffer ‘inschakelen voor de zelfopgewekte elektriciteit die je niet meteen zelf verbruikt.

2. Zonder terugdraaiende teller – wat bij een nieuwe installatie van zonnepanelen altijd het geval is – geef je jouw overtollige stroom af aan het elektriciteitsnet, maar krijg je hiervoor slechts een minimale injectievergoeding. Hiervoor moet je een injectiecontract afsluiten met je energieleverancier.

3. Je verliest dus je eigen groene stroom én moet betalen voor het elektriciteitsverbruik wanneer je zelf te weinig produceert. Je verliest dubbel! Zonder terugdraaiende teller verbruik je amper 30% van je zelfopgewerkte elektriciteit. De rest gaat terug naar het elektriciteitsnet en gaat voor jou dus verloren.

Je thuisbatterij stockeert je zelfopgewekte groene stroom, waarna je deze verbruikt op het moment dat jij de elektriciteit nodig hebt. Met het kopen van een thuisbatterij drijf je het percentage van zelfverbruik eenvoudig op tot 65%. Je verhoogt dus fors het rendement van je zonnepanelen, waardoor je maandelijkse elektriciteitsfactuur verlaagt.

Met een thuisbatterij gebruik je minimaal het elektriciteitsnet, waardoor je extra bespaart op de netvergoeding op je elektriciteitsfactuur.

Met een thuisbatterij vergroot je jouw onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Dankzij onze intelligente batterijsystemen verloopt alles automatisch en wordt de wisselwerking tussen je zonnepanelen en thuisbatterij geoptimaliseerd. Het systeem balanceert voortdurend tussen het stockeren van zelfopgewekte elektriciteit, verbruik van het net én verbruik van de batterij.

De extra opbrengst van je thuisbatterij hangt af van je verbruiksprofiel en het type van thuisbatterij. Wil je graag een thuisbatterij kopen? Uiteraard mag je bij MR Solar rekenen op het juiste advies.

Solax_power_X3
Balk_boven

Tel je winst uit met een thuisbatterij van MR Solar

Het kopen van een thuisbatterij is meer dan ooit rendabel. Vergelijk onderstaande situaties mét en zonder thuisbatterij voor een gemiddeld gezin met een jaarverbruik van 3.800 kWh. Ook de Vlaamse premie van maximum 1.500 euro doet een mooie duit in het zakje.

MrSolar_Visual_NL
Balk_onder
Batterijen

Welke thuisbatterij kopen?

Ook voor thuisbatterijen maak je met MR Solar de juiste keuze. Afhankelijk van jouw thuissituatie werken wij op maat een volledig technisch voorstel uit. Wij berekenen welke thuisbatterij het hoogste rendement oplevert.

Daarvoor analyseren we nauwgezet alle parameters, waaronder het vermogen van je zonnepanelen en je verbruiksprofiel.

Installatie en configuratie

Naast het juiste advies mag je uiteraard rekenen op een vakkundige installatie en correcte configuratie. Alleen zo levert je thuisbatterij gegarandeerd de beloofde prestaties.

Altijd de juiste thuisbatterij

Wij werken met verschillende gerenommeerde producenten van thuisbatterijen, zodat we voor elke specifieke situatie een kwaliteitsvolle oplossing kunnen aanbieden.

We hebben in ons gamma onder meer batterijen voor binnen- of buiteninstallaties. Ook staande oplossingen of compacte thuisbatterijen voor muurbevestiging behoren tot de opties. Wij werken samen met gerenommeerde merken als Tesla, Enphase AC Battery, BYD ,Solax en Huawei.

Nu investeren in zonnepanelen, nog even wachten met thuisbatterij?

Wil je vandaag investeren in zonnepanelen, maar nog even wachten met het kopen van een thuisbatterij. Ook dat kan perfect.

In die situatie voorzien we een specifieke omvormer voor je zonnepanelen, wat het later aansluiten van een thuisbatterij vergemakkelijkt.

Ook bestaande installaties van zonnepanelen kunnen we steeds voorzien van een thuisbatterij.

MR Solar

Zinkstraat 5
4823AD Breda

info@mrgroup.nl
https://mrsolar.nl/

 

Overige informatie

Vennootschap: MR Group BV
Maatschappelijke zetel: Zinkstraat 5 4823AD Breda

BTW nr: KVK 76511308

 

Social